Armă de vânătoare confecționată artizanal, descoperită într-o pădure la Bocșa

Aseară, 17 mai, în jurul orei 19.00, poliţişti de la Poliția Orașului Bocșa și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caraș-Severin au identificat și ridicat o armă de vânătoare confecționată artizanal, ascunsă în scorbura unui copac, într-o pădure de pe raza orașului Bocșa.

În urma activităților investigative desfășurate în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, tot în cursul serii de ieri, poliţiştii au ridicat aproape 200 de proiectile și cartușe de vânătoare, o parte dintre ele posibil încărcate artizanal, un pat de pușcă, recipiente ce conțineau pulbere asemănătoare prafului de pușcă, precum și alte obiecte folosite la confecționarea cartușelor de vânătoare.

Din cercetările efectuate, a rezultat presupunerea rezonabilă că aceste obiecte ar fi fost confecționate și deținute, în mod ilegal, la domiciliu, de un bărbat de 45 ani, din Bocșa, actualmente încarcerat în penitenciar, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Întreaga cantitate de arme, proiectile și cartușe de vânătoare și celelalte obiecte, au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Facebook Comments

Reclama ta aici