Atenție când pariezi online

Atenție când pariezi online

Pariurile sportive pe internet reprezinta o buna metoda de distractie, de relaxare si de incercare a norocului pentru a castiga ceva bani in plus. Totusi, atunci cand joci la pariuri online trebuie sa fii atent la o serie de lucruri astfel incat sa te bucuri de o experienta de joc de cea mai buna calitate.

In randurile de mai jos vei afla cateva dintre cele mai importante aspecte de catre trebuie sa ai grija atunci cand joci la pariuri pe internet.

Alege doar case de pariuri online licentiate

Piata jocurilor de noroc online din Romania este acum reglementata de catre ONJN – Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Aceasta institutie a Statului a impus reguli clare privind participarea la jocuri de noroc pe internet. Printre acestea se numara si faptul ca romanii au voie sa se inregistreze si sa parieze doar pe site-urile acceptate de catre ONJN.

Astfel, primul lucru la care trebuie sa fii atent cand vrei sa pariezi pe internet este sa te inregistrezi la o agentie licentiata. Poti verifica foarte usor daca site-ul pe care vrei sa joci are licenta. Trebuie sa gasesti pe pagina acestuia, de obicei in subsolul paginii, numarul licentei ONJN si data de valabilitate.

De asemenea, ca o masura de verificare suplimentara, poti sa intri si pe site-ul oficial al ONJN. Acolo gasesti o lista alba cu operatorii de jocuri de noroc acceptati, precum si o lista neagra, cu site-urile care opereaza fara o licenta de functionare.

De ce este important sa pariezi doar la agentiile licentiate? In primul rand este vorba despre siguranta datelor tale personale si bancare si despre corectitudinea site-ului respectiv.

Pentru a nu intampina probleme privind retragerea castigurilor sau validarea incorecta a pariurilor, de exemplu, te indemn sa pariezi doar pe site-urile licentiate. In plus, daca alegi sa joci la o agentie online fara licenta risti sa primesti o amenda de pana la 10.000 lei.

Verifica-ti contul de jucator in timp util

O alta regula stabilita de catre ONJN este aceea ca toti jucatorii la casele de pariuri online trebuie sa isi verifice contul. Ai la dispozitie 30 de zile din momentul primei depuneri sau 6 luni de la inregistrare pentru a-ti verifica contul. Daca nu efectuezi verificarea acestuia, atunci contul iti va fi blocat, iar eventualele sume de bani ramase in cadrul lui vor fi virate catre bugetul de stat.

Informatii detaliate despre cum iti verifici contul la pariuri online poti sa citesti pe bloguri despre pariuri. In esenta va fi necesar doar sa trimiti o poza cu un act de identitate personal (buletin, pasaport sau permis de conducere) pentru a-ti valida contul.

In acest fel, operatorul de pariuri se asigura ca esti titularul de drept al contului, ca esti o persoana majora si ca informatiile introduse la inregistrarea pe site sunt reale si corecte.

Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la siguranta informatiilor personale furnizate, deoarece toate site-urile licentiate de pariuri dispun de sisteme avansate de securitate, care pastreaza in deplina siguranta toate aceste informatii.

Tine cont de taxele la depunere si retragere

Un al treilea lucru esential pe care trebuie sa il stii atunci cand pariezi pe internet este reprezentat de taxele si comisioanele aplicate. Aceste taxe sunt stabilite tot de catre ONJN si se aplica pentru toate casele de pariuri online licentiate din Romania.

Prima taxa pe care o vei intalni este taxa la depunere sau “taxa de viciu”, cum mai este ea denumita. Aceasta taxa este de 2% din suma depozitata si este oprita pentru fiecare alimentare a contului. Poti intalni totusi unele site-uri de pariuri care te vor scuti de plata acestei taxe, pe care o va suporta efectiv agentia din banii proprii.

Exista si un comision la fiecare retragere solicitata din cont. Pentru retragerile de pana la 10.000 lei taxa este de 3% din suma retrasa, in timp ce pentru retragerile mai mari taxele cresc si ele. Impozitul la retragere este acum oprit direct la sursa, adica de fiecare agentie de pariuri online in parte, deci tu esti scutit de orice fel de obligatie privind declararea castigurilor la pariuri sau plata impozitelor.

Ti-am prezentat asadar 3 lucruri esentiale la care sa fii atent cand pariezi online, toate legate de reglementarile in vigoare care se aplica acestei piete de jocuri de noroc. Pe langa ele exista si cateva sfaturi privind jocul propriu-zis si activitatea de pariere:

  • gestioneaza-ti corect bugetul pentru pariuri
  • nu paria niciodata mai mult decat iti poti permite sa pierzi
  • nu juca niciodata la recuperare
  • pariaza doar in timpul liber si nu neglija alte activitati mai importante din viata ta
  • priveste pariurile ca pe o distractie, nu o metoda de a face bani

Daca tii cont de toate aceste aspecte atunci vei putea sa te bucuri din plin de experienta oferita de pariurile online, iar toata aceasta activitate va ramane la stadiul de distractie si nu iti va crea niciun fel de probleme sau mai rau, sa ajunga o dependenta.