Bărbat mort într-o exploatare lemnoasă, la Marila

În jurul orelor 16.22, prin apel 112, s-a anunțat un accident într-o exploatare lemnoasă, la Marila.

Au intervenit de urgență un echipaj SMURD și o autospecială de prima intervenție din cadrul Secției de Pompieri Oravița.

În jurul orelor 17.20, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean ajuns la locul accidentului a constatat decesul unui bărbat în vârstă de aproximativ 30 ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral prin lovire cu un obiect dur.

La față locului se deplasează o echipa ITM, fiind vorba despre un accident de muncă și un echipaj IPJ.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fata locului, din primele cercetări stabilindu-se faptul că bărbatul de 28 de ani, aflându-se în timpul serviciului la o exploatare forestieră in zona respectivă, ar fi tăiat cu drujba creanga unui copac care ar fi căzut peste acesta, accidentându-l și provocându-i decesul.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală in vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a fost comunicat un eveniment ce s-a produs vineri, 21.02.2020, într-o zonă împădurită de pe raza Ocolului Silvic Oraviţa, (Tâlva Mare).

“Un bărbat de 29 de ani a fost găsit decedat de către administratorul firmei unde era angajat. Victima avea răni la cap produse, probabil, de o cracă în cădere. Menţionăm faptul că această persoană era încadrată ca muncitor necalificat, iar vechimea la acest ultim loc de muncă era de 11 zile.
La faţa locului s-a deplasat un inspector de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Caraş-Severin, în scopul de a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare. La definitivarea cercetării se va stabili caracterul evenimentului (dacă a fost sau nu accident de muncă)”,
declară Aga Mihaela, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin.

Facebook Comments

Reclama ta aici