Băut și fără permis, a fugit de la locul accidentului, în Caraș-Severin!

În data de 16.02.2019 în jurul orelor 15.00 polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident de circulație soldat doar cu avarii, pe strada Sadovei din orașul Bocșa, în care un autoturism parcat regulamentar a fost lovit de un alt autovehicul al cărui conducător a părăsit locul accidentului.

După aproximativ două ore de căutări, pe strada Bocșa Nouă din localitate a fost oprit în trafic un autoturism care prezenta avarii în partea din față dreapta.  La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere auto pentru nici o categorie de autovehicule. Întrucât bărbatul emana vapori de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul de Urgență Reșița unde i-au fost recoltate două probe biologice.  În urma verificărilor  a rezultat și faptul că autoturismul pe care îl conducea bărbatul era neînmatriculat în circulație, numerele provizorii fiind expirate din luna iunie 2018.

În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 Cod Penal, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 Cod Penal și conducerea pe drumurile publice a unui neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 Cod Penal.

Tot în data de 16.02.2019 orele 22.30 lucrătorii de poliție au fost sesizați prin apel 112 de o persoană din localitatea Rusova Veche despre faptul că un bărbat în vârstă de 32 de ani din localitate a furat un autoturism și a plecat într-o direcție necunoscută.

Au fost dispuse măsurile necesare, au fost suplimentate efectivele aflate în teren, au fost instalate mai multe filtre, fiind blocate principalele direcții de deplasare, iar după  aproximativ 35 de minute autoturismul respectiv a fost identificat în trafic și oprit pe raza localității Răcășdia.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul aflat la volan nu posedă permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Oravița în vederea prelevării de probe biologice.

Totodată față de autor s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 Cod Penal, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 Cod Penal și furtul în scop de folosință, faptă prevăzută și pedepsită de art. 230 Cod Penal.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici