Beneficiile ceaiului negru

O bautura linistitoare, ceaiul negru este un remediu cunoscut pentru o varietate de afectiuni. Cu o multitudine de nutrienti si componente benefice, ceaiul este eficient pentru sustinerea sanatatii generale si prevenirea diverselor boli. Ceaiul negru este destul de versatil si poate fi baut fierbinte sau rece, cu aceleasi beneficii sanatoase.

Ce este ceaiul negru?

Derivat din Camellia sinesis, ceaiul negru provine din frunzele plantei. Numele si culoarea caracteristica ii revine de la un procesul numit oxidare. In timpul acestui proces, frunzele de ceai sunt expuse unui aer umed, bogat in oxigen, care permit oxidarea frunzelor si transformarea de la verde la o culoare maro-negru inchis.

Un ceai adesea selectat pentru beneficiile sale pentru sanatate, ceaiul negru ofera o gama de nutrienti. Ceaiul este un antioxidant eficient care protejeaza celulele sa se deterioreze. Acesta mai contine si o serie de vitamine si minerale, inclusiv riboflavina, folat, magneziu, potasiu, cupru si mangan.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului negru

Cu varietatea sa de nutrienti si antioxidanti, ceaiul negru este eficient pentru tratarea unei varietati de afectiuni si pentru promovarea sanatatii. Cel mai benefic este atunci cand se bea fara lapte sau zahar. Asta pentru ca este foarte concentrat si ofera un efect puternic de beneficii pentru sanatate.

Deoarece ceaiul contine o cantitate considerabila de cofeina si teofilina, ceaiul negru este adesea folosit ca agent de stimulare a energiei. De asemenea, ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer si poate reduce riscul de atac de cord. Ceaiul negru poate fi folosit si pentru a regla diabetul, colesterolul ridicat, pietre la rinichi, boala Parkinson, osteoporoza si cancerul pulmonar. Compusii activi din ceai ajuta, de asemenea, la tratarea durerilor de stomac, crampelor menstruale, varsaturilor si diareei.

Cu gama larga de beneficii pentru sanatate, ceaiul negru este mai mult decat o simpla bautura racoritoare. Este un ajutor si un supliment benefic pentru sanatate.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici