Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” în Episcopia Caransebeșului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 18 Noiembrie – 12 Decembrie 2018, va avea loc o nouă campanie umanitară destinată copiilor proveniți din familii nevoiașe de pe întreg cuprinsul eparhiei

La fel ca în cazul precedentei campanii – „Ghiozdanul cu bucurii”, și de această dată organizarea la nivel eparhial a campaniei se derulează prin Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de cele patru protopopiate, în toate parohiile de pe cuprinsul eparhiei. De asemenea, și de această dată s-au alăturat campaniei Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi al județului, Inspectoratul de Poliție Caraș-Severin, precum și alte organizații și instituții la nivel județean și local.

Campania își propune să sprijine un număr cât mai mare de copii proveniți din familii fără posibilități, de pe întreg cuprinsul județului, prin oferirea, în pragul sezonului rece și la vremea Postului Nașterii Domnului, a unei perechi de încălțăminte noi.

În acest scop, în toate parohiile se va organiza o colectă în bani, în primele două duminici ale Postului Nașterii Domnului, respectiv în 18 și 25 noiembrie 2018. De asemenea, prin intermediul voluntarilor de la ATOR Banatul de Munte și cei ai instituțiilor și organizațiilor partenere se vor organiza colecte și strângeri de fonduri, la nivelul întregului județ. Banii colectați vor fi centralizați la nivelul celor 10 cercuri pastoral-misionare ale eparhiei și la nivelul filialelor ATOR Banatul de Munte, structuri care vor coordona achiziția și distribuirea ghetelor, în funcție de priorități și de sumele strânse.

Vor fi avuți în vedere, cu prioritate, elevii cu rezultate bune la învățătură, proveniți din familii fără posibilități, în funcție de recomandările unităților de învățământ, ale centrelor sociale și ale parohiilor.

Cei care doresc să sprijine acest demers, prin donații sau sponsorizări în cadrul campaniei, sunt rugați să se adreseze reprezentanților protopopiatelor, preoților parohi, precum și voluntarilor ATOR Banatul de Munte, sau să contacteze persoanele de contact desemnate pentru acest proiect: Pr. Mihai Ciucur – telefon: 0734.77.34.77 și Anita Radics – 0726. 56.14.49.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici