Ce este codul CVV de pe card?

Ce este codul CVV de pe card?

Agentiile de pariuri online (si nu numai, de fapt orice comercian din mediul online)  iti pun la dispozitie diferite metode pentru a iti alimenta contul, cum ar fi : Skrill/Neteller, Paysafecard, transfer bancar

Totusi, cea mai des folosita metoda este cu siguranta cea cu cardul de debit/credit. Principalul avantaj ar fi acela ca depunerea se realizeaza instant, iar retragerea dureaza undeva la 1-3 zile lucratoare.

Ce este codul CVV?

Codul CVV este un numar de 3 cifre pe cardurile de debit marca VISA, MasterCard și Discover. Daca cardul tau este marca American Express, acesta este un cod numeric format din 4 cifre.

Atunci cand faci o tranzactie online cu cardul ti se vor cere urmatoarele informatii:

  • numele si prenumele
  • numarul cardului de regula este grupat in patru grupe de cate 4 cifre )
  • data expirarii cardului
  • CVV card

Furnizarea numarului tau de CVV unei case de pariuri online dovedeste ca tu ai cardul fizic si astfel te ajuta sa eviti situatiile cand altcineva ti-ar utiliza cardul in locul tau.

Numerele CVV sunt cunoscute si ca numere CSC, precum și numere CVV2, care sunt identice cu numerele CVV, cu exceptia faptului ca au fost generate de un proces de a doua generatie care le face mai greu de  fraudat.

Unde se gaseste codul CVV pe card ?

Numarul tau CVV se gaseste pe spatele cardului, imediat dupa ultimele 4 cifre din numarul cardului. In cazul in care folosesti un card American Express, cel mai probabil codul CVV va fi in partea din fata a cardului.

Diferenta intre codul CVV si codul PIN

A NU se confunda numarul CVV cu PIN-ul cardului. Nu trebuie sa introduci niciodata numarul PIN atunci cand ti se solicita sa furnizezi CVV-ul. Codul PIN iti permite sa folosesti cardul la un bancomat sau atunci cand efectuezi o plata cu cardul la un comerciant stradal.

PIN-ul este format dintr-un numar de 4 cifre, intre 0000 si 9999, de unde rezulta 10 000 de combinatii posibile si sansele de frauda sunt extrem de reduse.

PIN-ul se foloseste doar la bancomate (ATM), in cazul in care vrei sa iti retragi niste bani de pe card, sau la efectuarea platilor de peste 100 lei dintr-un magazin.

Dictionar:

  • CVV – Card Verification Value (Valoarea de verificare a cardului)
  • PIN – Personal Identification Number (Numar de identificare personala)
  • CSC – Card Security Code (Cod de securitate card)

La fel ca si codul PIN, codul CVV este secret, nu trebuie spus la nimeni, DOAR tu trebuie sa stii combinatia de 3 cifre. In momentul in care iti creezi un cont la o agentie de pariuri online ti se va cere sa-ti validezi contul printr-o poza fata si verso a cardului. Nu uita sa-ti acoperi codul CVV.

Related Posts