Cetățeni străini depistați cu ședere ilegală, în Caraș-Severin

Cetățeni străini, depistați în situații ilegale în Caraș-Severin

Polițiștii de imigrări din Caraș-Severin au depistat 5 cetățeni străini în situații ilegale. Pe numele a 3 dintre aceștia polițiștii au emis decizii de returnare și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2600 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări–Biroul pentru Imigrări al județului Caraş–Severin, au desfăşurat săptămâna trecută, acţiuni proprii și în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului județean de Poliție Caraș-Severin și lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș–Severin, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor au fost depistați cu ședere ilegală, 5 cetățeni străini, 3 bărbați, o femeie și un minor, cu vârste cuprinse între 15 și 77 de ani, din Ucraina (2), Turcia (1), Serbia (1) și Kosovo (1), care la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre și nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele a trei dintre cetățenii străini, din Ucraina, Serbia, respectiv Kosovo, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare de pe teritoriul României cu obligația de a părăsi țara în termen de 15 zile, precum și sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 1200 de lei și avertisment pentru cetățeanul minor din Kosovo. De asemenea, pe numele cetățeanului din Ucraina, la ieșirea din țară se va dispune măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Pentru femeia de 77 de ani, din Ucraina, pentru care este interzisă îndepărtarea de pe teritoriul României, polițiștii de imigrări au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 800 de lei, iar cetățeanul turc a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei și îndrumat să-și reglementeze dreptul de ședere.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2600 de lei conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări Caraş–Severin, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii și muncii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon 0255/502316 sau vizitând site-ul public la http://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa https://portaligi.mai.gov.ro/, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.