Cinci incendii în Caraș-Severin

Cinci incendii în Caraș-Severin

Într-o zi agitată pentru pompierii din Caraș-Severin, aceștia au intervenit cu succes pentru a stinge nu mai puțin de cinci incendii, două dintre ele devastatoare anexelor gospodărești.

Primul focar a avut loc în satul Petroșnița, comuna Bucoșnița, unde două autospeciale și o autospecială de primă intervenție au fost mobilizate pentru a stinge un incendiu puternic la un grajd. Suprafața afectată a fost de aproximativ 100 de metri pătrați, iar cauza probabilă a fost focul deschis în spații deschise. A fost înregistrată pierderea acoperișului și a bunurilor depozitate, printre care anvelope și furaje.

Al doilea incendiu s-a declanșat în satul Globul Craiovei, comuna Iablanița, cuprinzând o afumătoare și un grajd adiacent. Cu eforturile Gărzii de Intervenție Bozovici și sprijinul serviciului voluntar pentru situații de urgență, au reușit să stăvilească flăcările. Pierderile au inclus acoperișul grajdului pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați, precum și 8 tone de cereale și o moară de cereale. Cauza probabila: jar sau scântei căzute pe materiale combustibile.

Cu un noroc notabil, nu au fost înregistrate victime. Cu toate acestea, cetățenii sunt avertizați cu privire la riscurile tragice ce pot surveni din nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

În plus, pompierii au fost chemați să stingă trei incendii de vegetație uscată în Caransebeș (2) și Buchin. Autoritățile subliniază importanța respectării normelor privind protecția mediului, interzicând arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi semnificative, variind de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.