Comuna Ramna continuă dezvoltarea

Comuna Ramna continuă dezvoltarea

Administrația locală liberală a arătat eficiență și experiență în dezvoltarea comunei. De asemenea, Magdalena Ciurea este și un exemplu și motivație pentru femeile care doresc să se implice în politică.

Printre proiectele care au fost demarate sau depuse spre finanțare pentru comuna Ramna, sunt:

  • asfaltarea unui drum comunal calamitat;
  • iluminatul stradal inteligent;
  • construirea unui cămin cultural la Ramna;
  • construirea unui dispensar medical;
  • extinderea, modernizarea și dotarea căminului cultural din satul Valeapai;
  • sistem de supraveghere la Ramna și la Valeapai.

De asemenea, rețeaua de iluminat stradal din comuna Ramna a fost modernizată datorită proiectului european în valoare de 60.000 de euro. Acesta a fost accesat de primărie prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Declarațiile primarului Magdalena Ciurea arată faptul că, în acest moment, a fost finalizat proiectul de echipare cu becuri tip LED a tuturor stâlpilor din localitățile Ramna și Valeapai.

„Cu mare bucurie în suflet vreau să spun că am fãcut recepţia la finalizarea lucrãrilor drumului comunal DC 86 Ramna-Berzovia.A fost un proiect aprobat de Ministerul Dezvoltãrii prin PNDL I, pe o distanţã de 4,2 Km, cu lãţime de 5,5 metri, 2 straturi de asfalt 5+4 cm, cu rigole betonate stânga-dreapta, 34 podeţe pentru accese în intravilan şi 22 cãi de acces în extravilan la terenurile Agricole”, a declarat primarul comunei Ramna, Magdalena Ciurea.

De-a lungul timpului, primarul comunei a sprijinit bisericile, tradițiile locale, dar și sportul.

Magdalena Ciurea a susținut fapul că: „Am sprijinit în anul 2021 Bisericile, pe cea de la Ramna, Biserica Baptistă de la Valeapai, Biserica Baptistă de la Bărbosu, pentru că în 2021, în 22 august, a fost chiar un eveniment foarte frumos „Rededicarea Bisericii Baptiste din Bărbosu”.”

Școala, biserica și familia reprezintă baza unei societăți într-o administrație liberală

„Avem un ansamblu de dansuri populare din Ramna numit „Satul meu”, condus de domnul profesor Octavian Peptănar, care este fiu al satului, și ridicându-se restricțiile în vară au reînceput cu repetițiile și reprezintă comuna Ramna festivaluri prin țară. De fiecare data școala gimnazială primește bani pentru cheltuielile per capita, dar nu sunt suficienți, i-am completat, ca să aibă bani de funcționare și am accesat un proiect prin POR, proiectul TIC, pentru achiziționarea de tablete pentru elevi și laptopuri pentru cadrele didactice”, mărturisește Magdalena Ciurea.

Atunci când ne legăm de sport, echipa de sport A.S. Ramna este câștigătoarea Campionatului Sibiu 2022!