Consiliul Județean Caraș-Severin investește în modernizarea infrastructurii rutiere: 120.000 de metri pătrați de drum asfaltat în comunele Cărbunari și Ciuchici

Consiliul Județean Caraș-Severin investește în modernizarea infrastructurii rutiere: 120.000 de metri pătrați de drum asfaltat în comunele Cărbunari și Ciuchici

Într-o mișcare îndrăzneață pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din județul Caraș-Severin, Consiliul Județean a anunțat că va asfalta încă 120.000 de metri pătrați de drum. Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a DJ 571, care include și intersecția cu DN 57, precum și localitățile Moldova Nouă, Cărbunari, Sasca Montană și Ciuchici. În plus, în urma rectificării bugetare, se va adăuga încă 50.000 de metri pătrați la această inițiativă ambițioasă.

Romeo Dunca, președintele administrației județene, a subliniat importanța acestor investiții pentru dezvoltarea zonei: „Cu DJ 571 suntem foarte avansați. Și lucrurile importante se fac, de banii pe care-i avem. Avem încă 120.000 de metri pătrați de covor asfaltic care este pregătit să fie turnat pe lucrările pe care le-am anunțat. Respectiv extravilanele – că intravilanele le-am făcut – Ohăbița, Delinești, Moldovița, DJ572 Comorâște-Limită de județ, 2,5 milioane de lei, Brădișor. Deci tot ceea ce am promis le vom face, sperăm să nu trebuiască să așteptăm banii de TVA de anul viitor, să primim măcar 5-6 milioane de lei la rectificare, și atunci vom face încă 50.000 de metri pătrați de covor asfaltic.”

Această inițiativă vine ca răspuns la nevoile din ce în ce mai mari ale comunităților din aceste comune, precum și pentru a sprijini dezvoltarea economică a regiunii. Modernizarea infrastructurii rutiere este esențială pentru creșterea accesibilității și pentru a facilita transportul de mărfuri și călători în Caraș-Severin. De asemenea, acest proiect are potențialul de a atrage investitori noi și de a crea locuri de muncă locale.

Consiliul Județean Caraș-Severin demonstrează, astfel, angajamentul pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și pentru dezvoltarea durabilă a regiunii. Cu proiecte precum acesta, se deschid noi perspective pentru un viitor mai prosper pentru județul Caraș-Severin.