Curs de mentorat pentru comunitatea romă, la Brebu

Curs de mentorat pentru comunitatea romă, la Brebu

În perioada 08-12.05.2022 Asociația Nevo Parudimos a organizat în Brebu, Caraș-Severin cursul pentru mentori în cadrul proiectului Digitalize – Instrumente pentru adulții romi pentru a utiliza internetul și a promova educația.

Evenimentul a reunit câte 5 mentori din partea fiecărei organizații partenere RROMA (Macedonia), Amaro Foro (Germania), Co-efficient (Ungaria) și Nevo Parudimos (România).

Ca prim pas practic al proiectului, mentorii au fost instruiți pe mai multe subiecte pentru a sprijini adulții romi să aibă acces la internet în diferite domenii precum folosirea rețelelor de socializare, cumpărături și servicii bancare online, securitate și amprentă digitală, acces online la diferite servicii publice.

De asemenea, participanții au vizititat comunitățile locale de romi din Reșița pentru a-i cunoaște direct pe beneficiarii proiectului din România.

Următorul pas în cadrul proiectului este ca acești mentori să desfășoare activități locale cu adulți romi pentru a-i sprijini în folosirea internetului în siguranță.