Doi tineri din Dognecea au tâlhărit o femeie din Reșița

Doi tineri din Dognecea au tâlhărit o femeie din Reșița

În cursul nopții precedente, doi tineri de 16 și 21 de ani au fost depistați de către polițiști, pe o stradă din municipiul Reșița, după ce ar fi sustras, prin violență, 6.000 de lei și un telefon mobil, din locuința unei femei de 30 de ani.

 Cei doi tineri din comuna Dognecea au fost depistați de polițiștii rutieri, în zona Triaj din Reșița, în jurul orei 02.30 și conduși imediat, la sediul Poliției.

Din cercetări a reieșit faptul că în jurul orei 00.00, cei doi ar fi pătruns în locuința victimei din municipiul Reșița, cu acordul acesteia, iar dintr-un rucsac ar fi sustras un portofel cu bani și un telefon mobil, în timp ce unul dintre bărbați ar fi exercitat violențe și amenințări asupra victimei.

Bunurile sustrase au fost găsite asupra celor două persoane, fiind restituite persoanei vătămate.

”Polițiștii Biroului de investigații criminale au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, cei doi bărbați fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului. Aceștia vor fi prezentați Pachetului de pe lângă Judecătoria Reșița, cu propunere legală. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, declară Alina Boeru, purtătorul IPJ Caraș-Severin.

Recomandările polițiștilor pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă:

– Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.

– Uşile de la intrarea în blocuri să fie prevăzute cu interfon și nu permiteţi persoanelor străine să intre în imobil odată cu dumneavoastră.

– La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni; nu staţi cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideţi sau încuiaţi uşa nu trebuie să pierdeţi din vedere aceste lucruri.

– Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă; alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de poliţie sau în caz de urgență la 112.

– Folosiţi orice motivaţie pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute sau când vi se pare ceva suspect; nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora; dacă este cazul sunaţi la uşa unui vecin; instruiţi-vă în acest sens şi copiii.

– Odată cu lăsarea întunericului, luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului trebuie să rămână aprinse în permanenţă.

– Dacă sunteţi agresaţi, nu aveţi reţineri în a ţipa şi chiar a riposta fizic, o astfel de reacţie îl poate determina pe infractor să vă lase în pace şi să părăsească în grabă locul.

 

ATENŢIE!!!

În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile pretinse de agresor. Reţineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi depuneţi de urgenţă o reclamaţie la cea mai apropiată unitate de poliţie, în care să sesizaţi cele petrecute !

 


Related Posts