Două minore de 12 ani s-au gândit să dea o alarmă falsă poliției din Caransebeș

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști în localitatea Bucova ca urmare a unor mandate europene de arestare

Ieri, 06 august, la ora 20.13, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată prin apel 112, de către o persoană de sex feminin, care a reclamat că ar fi fost răpită în urmă cu 2 zile din fața unui centru comercial din localitate și ar fi ținută sechestrată într-un apartament. Persoana s-a prezentat și a precizat că ar avea vârsta de 21 de ani.

Imediat, echipa operativă constituită la nivelul Poliției Municipiului Caransebeș a demarat verificări și activități specifice, iar în scurt timp a fost identificată apelanta, stabilindu-se că în jurul orei 20.12, aceasta, împreună cu o prietenă, ambele de 12 ani, s-au gândit să facă o farsă, astfel că una dintre ele a sunat la 112 și a sesizat că ar fi fost răpită și sechestrată, dându-și date de stare civilă false.

Cele două minore au fost găsite la domiciliu și au fost conduse la sediul poliției, împreună cu părinții, pentru a se stabili cu exactitate tot ceea ce s-a petrecut. Din fericire, acestea nu au suferit vătămări și nu au fost victimele vreunei infracțiuni.

Atât minorele, cât și părinții acestora, au fost atenționați cu privire la cele petrecute și la sancțiunile ce se pot aplica în astfel de cazuri, punându-li-se în vedere să apeleze serviciul 112 doar în cazuri care reclamă o urgență reală.

„Vă reamintim că sancțiunile contravenționale pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 și pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție au fost majorate începând cu luna octombrie a anului trecut, fiind cuprinse între 500 și 1.000 de lei, respectiv 1.500 și 5.000 de lei. De asemenea, părinții au obligația de a-și supraveghea copiii minori și de a lua măsurile necesare pentru a-i împiedica de la astfel de fapte, iar în caz contrar riscă sancțiuni conform legii. Totodată, vă rugăm să luați în considerare faptul că un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la persoanele care au nevoie de ajutor în momentul respectiv, iar un singur minut poate face diferența între viață și moarte”, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Related Posts