Europa, aniversată la UEMR

Europa, aniversată la UEMR

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa în parteneriat cu Europe Direct Timişoara  organizează, în zilele de 9, 10 și 11 mai 2018, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Judeţean dedicat Zilei Europei.

Având ca parteneri o serie de instituții de învățământ din sistemul preuniversitar al Reșiței și județului Caraș-Severin, instituții de cultură și ONG-uri, universitatea va găzdui în cele trei zile o serie de activități dedicate temei „România – de 11 ani membră a Uniunii Europene: realități și provocări”.

În 9 mai 2018, în Aula Magna a universității, de la ora 10.00, va avea loc deschiderea oficială urmată de o serie de activităţi interactive: „Europa, te cunosc!”; jocul regiunilor europene; concurs de cultură generală europeană; harta simbolică a Uniunii Europene; salut în limbile oficiale ale UE. Sala multimedia „Constantin Gruescu” găzduiește cu începere de la ora 10.45 o dezbatere cu tema Identitatea europeană şi rolul culturii în dezvoltarea societăţii.

Joi, 10 mai, și vineri, 11 mai 2018, se va desfășura simpozionul național studențesc EU_student.ro, la care și-au confirmat participarea tineri specialiști din mai multe centre universitare. În cadrul simpozionului, vor avea loc de asemenea o serie de dezbateri, dintre care amintim: „Accesul la sursele de finanţare europeană”, „ERASMUS+, programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului”.

Related Posts