[FOTO/VIDEO] Incendiu pe valea Carașului!

Azi dimineață, în jurul orei 07:00, în urma unui apel prin SNUAU 112, 4 echipaje de pompieri militari orăvițeni au intervenit de urgență pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de pe str. Cloșca din Oravița.

Incendiul se manifesta violent la podul casei și amenința să se propage la întreaga gospodărie. În aproximativ 10 minute, forțele de intervenție au reușit să localizeze incendiul, împiedicând astfel extinderea acestuia. Pentru stingerea completă s-a mai acționat timp de aproximativ 2 ore, inclusiv prin decopertarea acoperișului construit din tablă, scânduri și grinzi.

Incendiul se pare că a izbucnit din cauza efectului termic produs la un burlan pentru evacuarea fumului care nu a fost protejat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime. Valoarea bunurilor salvate este estimată la 200.000 lei, iar valoarea pagubelor, la 45.000 lei. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp și centrala termică. De asemenea, au fost afectate mai multe încăperi, mobilă și aparatură electro-casnică.

Având în vedere că se apropie sezonul rece în care sistemele de încălzire vor funcționa la capacitate maximă, recomandăm cetățenilor să nu uite să efectueaze toate lucrările necesare pentru întreținerea corespunzătoare a acestor sisteme: să curețe coșurile de fum, să efectueze reparații, dacă sunt necesare și să acorde o atenție deosebită izolării termice. Prevenția va fi întotdeauna mai ieftină.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici