Funcționarii publici și propaganda electorală în Caraș-Severin

Funcționarii publici și propaganda electorală în Caraș-Severin

Modul în care Partidul Social Democrat a început campania electorală arată o totală lipsă de respect față de lege. Cetățenii din Caraș-Severin sunt adunați la întâlniri electorale ale partidului-stat și sunt puși în fața diverșilor „funcționari publici” – promovați de conducerea PSD pe criterii de obediență politică – pentru a arăta „performanța” actualei guvernări PSD-ALDE. Șefi ai Finanțelor Publice și de deconcentrate, directorul Spitalului Județean sau cel al AquaCaraș sunt mobilizați pentru a promite oamenilor orice i-ar determina să voteze PSD. Campania PSD din această perioadă arată clar modul în care acest partid a reușit să acapareze toate instituțiile publice, pe care acum le folosește în scop strict electoral.

În mediul online au apărut imagini din sediul județean al PSD, unde au fost prezente handbalistele clasei cu program sportiv din cadrul Liceului „Traian Vuia” din Reșița. Doamna Lucia Moruț – o profesionistă desăvârșită – a simțit nevoia să aducă ode de mulțumire reprezentanților PSD pentru ”ajutorul” oferit, folosind și tinerele sportive pentru ca felicitările dânsei să capete consistență.

Considerăm că este un lucru normal să sprijini sportivii cu rezultate, dar să te folosești de copii în scop electoral este un gest total deplasat, din aceasă cauză ne simțim obligați să tragem un semnal de alarmă. O să urmărim dacă vizita profesoarei Lucia Moruț în sediul PSD va avea ca urmare promovarea dânsei într-o funcție de conducere la Liceul „Traian Vuia” din Reșița, acolo unde funcționează și clasele cu profil sportiv din oraș.

În această perioadă Inspectoratul Școlar Județean a devenit, prin domnul inspector școlar general Marius Cornici, platformă de propagandă electorală, iar preocuparea față de situația examenelor naționale pe care se pregătesc să le susțină elevii în scurt timp nu se vede că ar exista.

Indiferent de presiunile folosite de PSD, avem convingerea că toate aceste derapaje vor fi sancționate de cetățeni la alegerile europarlamentare și la referendumul din 26 mai.