ÎN SIGURANȚĂ DE FLORII

În weekendul Floriilor, polițiștii sunt în stradă pentru liniștea și siguranța cetățenilor.

Peste 550 de acțiuni și controale  au fost efectuate ieri, 8 aprilie a.c., în urma cărora au fost aplicate peste 8.600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 3.400.000 de lei, dintre care 6.800 de abateri rutiere.

Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 7 – 9 aprilie a.c., poliţiştii acţionează, în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, la data de 8 aprilie a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la nivel național, polițiștii au efectuat 552 de acțiuni și controale.

În cadrul activităților efectuate, au fost aplicate peste 8.600 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.408.000 de lei și au fost confiscate bunuri de peste 122.000 de lei.

Polițiștii au acționat pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru ca cetățenii să se deplaseze în condiții cât mai sigure, prezenţa activă a echipajelor de poliție făcând ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat aproape 6.800 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 2.140.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 44 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 2.713 pentru viteză excesivă, iar 4.083 pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 439 permise de conducere (44 pentru consum de alcool și 169 pentru depășirea vitezei legale) și au retras 121 de certificate de înmatriculare auto.

Pentru a petrece acest sfârșit de săptămână în siguranţă, Poliția Română recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie și să respecte normele rutiere.

Apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă, în caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.