Încă o moară a fost finalizată prin proiectul „Turist în Banat”

Încă o moară a fost finalizată prin proiectul „Turist în Banat”
Moara de la Pod este amplasată în apropiere de centrul satului și a funcționat până nu demult, fiind în prezent oprită. Clădirea este în stare bună de conservare și nu a necesitat decât o curățenie temeinică și mici lucrări de întreținere, însă zona împrejmuitoare este năpădită de buruieni și gunoaie.
„Ne pregătim cu pași rapizi de finalizarea proiectului „Turist în Banat” și de aceea ne-am deplasat ieri la Prigor unde ne-am ocupat de ultima moară de apă inclusă în proiect (a 12-a).
Am avut noroc de vreme bună în prima parte a zilei, cât să putem face tot ce ne-am propus, iar pe la prânz s-a pus să plouă și a trebuit să ne oprim.
Cu această intervenție am finalizat lucrările de amenajare, iar în curând vom începe montarea indicatoarelor turistice, a plăcuțelor informative și a unor hărți turistice a localităților Borlovenii Vechi și Pătaș, Prigor și Putna.”, declară Asociația Acasă în Banat, pe o pagină de socializare.
Proiectul „Turist în Banat!” este finanțat de Fundația Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Sursa foto: Asociația Acasă în Banat