Incendiu devastator la o fermă de animale din Berzovia: Proprietarii scăpați cu arsuri superficiale, dar clădirea a suferit pagube semnificative

Incendiu devastator la o fermă de animale din Berzovia: Proprietarii scăpați cu arsuri superficiale, dar clădirea a suferit pagube semnificative

Un incendiu de proporții a izbucnit într-o fermă de animale situată în localitatea Berzovia, stârnind panică și provocând pagube semnificative. Autoritățile au fost alertate prin apelul de urgență la numărul 112 și au intervenit imediat pentru a stinge flăcările și a asigura siguranța locuitorilor.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o autospecială de primă intervenție și comandă, însoțite de echipaje din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Berzovia. Situația se anunța extrem de gravă, deoarece incendiul cuprindea deja 80% din suprafața totală a clădirii, care se dovedea a fi locuința principală a proprietarilor.

Echipajele de intervenție au acționat prompt și profesionist, reușind să localizeze incendiul și să limiteze extinderea acestuia. O butelie de gaz a fost extrasă în siguranță din interiorul locuinței, minimizând astfel riscul de explozie. În același timp, proprietarul a suferit arsuri superficiale la nivelul brațelor și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Cu toate acestea, starea sa nu a necesitat transportul la spital.

Pompierii au continuat să lupte împotriva focului, iar în cele din urmă, incendiul a fost complet lichidat. Cu toate acestea, clădirea a suferit pagube considerabile. Acoperișul a ars în totalitate, ocupând o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, în timp ce trei camere au fost complet distruse. Alte două spații au fost afectate în diferite grade de incendiu.

Investigația ulterioară a relevat că incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit electric. În ciuda distrugerii provocate, promptitudinea și coordonarea echipelor de intervenție au fost cruciale în limitarea pagubelor și asigurarea siguranței proprietarilor și a personalului de intervenție.