Incendiu violent în Răcășdia

Azi noapte, în jurul orei 04:30, a izbucnit un incendiu la acoperișul unei locuințe particulare de tip P+1, în localitatea Răcășdia. Două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Oravița s-au deplasat de urgență la fața locului unde au constatat că incendiul se manifesta violent la etajul și acoperișul construcției. Ulterior a fost solicitat în sprijin un al treilea echipaj.

Pompierii militari au acționat imediat pentru localizarea și stingerea incendiului. Astfel, la aproximativ 15 minute de la momentul anunțării, forțele de intervenție au reușit impiedicarea propagarii flăcărilor la parterul clădirii, dar și la o gospodărie învecinată. Pentru lichidarea completă, s-a mai acționat timp de aproximativ 2 ore. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, dar au fost înregistrate pagube consistente. Au ars acoperișul confecționat din material lemnos cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 300 mp, geamurile și ușile de la mai multe încăperi, precum și materiale de construcție (grinzi, scânduri).

Din primele cercetări efectuate la fața locului, rezultă că incendiul s-a declanșat și propagat cu rapiditate ca urmare a amplasării necorespunzătoare a unui coș de evacuare a fumului față de materialele combustibile din apropiere.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici