Informații importante pentru alegătorii din Municipiul Reșița pentru alegerile din 9 iunie 2024

Alegerile Prezidențiale, în siguranță

Cu puțin timp înainte de alegerile autorităților administrației publice locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, autoritățile din Municipiul Reșița fac un apel către toți cetățenii cu drept de vot pentru a-și verifica secțiile de votare.

Prin intermediul Registrului Electoral Electronic, alegătorii pot afla numărul și locația secției de votare la care sunt arondați. Accesând link-ul https://www.registrulelectoral.ro și completând CNP-ul și numele de familie, fiecare persoană va primi informații detaliate referitoare la secția de votare la care sunt înregistrați, adresa acesteia și instrucțiuni pentru a ajunge la sediul corespunzător.

De asemenea, este important de menționat că în contextul pregătirilor pentru scrutinul din iunie 2024, au avut loc schimbări și modificări ale sediilor secțiilor de votare. Astfel, Dispoziția nr. 698/04.05.2024 a avut în vedere schimbarea sediilor secțiilor de votare nr. 2, 14, 15, 16, 38, 39, 40, 45, 46, 47, 48, 59 și 60, datorită unor lucrări de reabilitare efectuate în clădirile respective. De asemenea, delimitările secțiilor de votare nr. 19, 21, 22, 26, 29, 34 și 42 au fost modificate.

Aceste informații sunt disponibile atât la sediul primăriei municipiului Reșița, cât și pe pagina de internet a municipiului, aici.

Este esențial ca toți alegătorii să fie bine informați și să își exercite dreptul de vot în mod conștient și responsabil în ziua alegerilor din 9 iunie 2024. Acest proces democratic este fundamentul unei societăți libere și democratice, iar implicarea activă a cetățenilor este crucială pentru buna funcționare a acestuia.