Inițiativă educativă „Verde” la Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” Reșița: preșcolarii devin artiști ai reciclării

Inițiativă educativă „Verde” la Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” Reșița: preșcolarii devin artiști ai reciclării

Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” din Reșița continuă să promoveze educația durabilă și responsabilă, marcând o nouă reușită în cadrul Clubului „Verde” deschis în cadrul proiectului Erasmus+ 2022-1-RO01-KA122-SCH-000079053  „Grădinița Green & Smart”. Cu entuziasm și creativitate, preșcolarii au participat la o activitate specială, creînd brazi minunați din materiale reciclabile.

Sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice și cu sprijinul entuziast al părinților, cei mici au pus în practică principiile reducerii deșeurilor și al reciclării, transformând obiecte obișnuite în opere de artă. Cartoane, hârtie colorată, pet-uri, paie și alte materiale reciclabile au fost ingenios transformate în brazi de Crăciun, aducând un strop de magie și bucurie în mediul școlar.

Activitatea nu a fost doar o oportunitate de a dezvolta abilitățile artistice ale copiilor, ci și un prilej pentru a discuta despre importanța protejării mediului înconjurător și a încuraja comportamentele prietenoase cu natura. Astfel, prin intermediul artei și a creativității, copiii au învățat despre reciclare și au fost inspirați să găsească modalități sustenabile de a da o nouă viață obiectelor de uz cotidian.

Grădinița „Floarea-Soarelui” este dedicată oferirii unei educații care să încurajeze gândirea critică, inovația și respectul pentru mediul înconjurător. Activitățile desfășurate în cadrul Clubului „Verde” sunt parte integrantă a acestei abordări, încurajând copiii să devină cetățeni responsabili și conștienți.

Această activitate ludică și educativă demonstrează angajamentul Grădiniței cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” în a oferi copiilor nu doar cunoștințe, ci și o înțelegere profundă a responsabilității față de mediu”, se arată într-un comunicat emis de grădiniță.