Ioan Popa: „La mulți ani, Reșița! Oraș cu trecut, oraș de viitor!”

Ioan Popa: „La mulți ani, Reșița! Oraș cu trecut, oraș de viitor!”

Astăzi, sarbatorim 250 de ani de foc nestins la Reșița. În 3 iulie 1771, primele două cuptoare înalte ale Reșiței, „Josephus” și „Franziskus”, s-au aprins, și de atunci, la Reșița, focul arde în continuu timp de 250 de ani. 

Avem obligația să ducem mai departe povestea începută acum 250 de ani, când, pe 3 iulie 1771, a fost aprins focul furnalelor Franziskus și Josephus, ziua în care a începutul povestea Reșiței industriale.

Pe parcursul unui sfert de secol, la Reșița s-a creat o comunitate multietnică ce a pus umărul la realizarea mai multor premiere tehnologice de neegalat. Orașul nostru a reușit să își creeze un blazon pe pare avem obligația să îl onorăm și să îl protejăm prin tot ceea ce facem. Chiar dacă am trecut prin momente grele, declinul industriei românești fiind resimțit atât de dur de comunitatea noastră, am convingerea că împreună, cu ambiție și perseverență, ne vom croi drumul spre un viitor la fel de frumos.

Îm doresc ca împreună să simțim din nou bucuria de a locui într-un oraș de care suntem mândri. Aceasta este obligația pe care mi-o asum și pentru care o să depun toate eforturile în anii ce urmează.

La mulți ani, Reșița! Oraș cu trecut, oraș de viitor!”, scrie Ioan Popa, primarul Municipiului Reșița, pe o rețea de socializare.

Related Posts