La volan sub inflența alcoolului, cu copilul în mașină

Polițiști de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia au depistat duminică, în jurul orei 17.30, pe DN 6,  un autoturism având plăcuțele cu numerele de înmatriculare expirate, condus de un bărbat care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În mașina bărbatului se afla și fiica acestuia în vârstă de 2 ani, care a fost încredințată de către polițiști mamei, în timp ce bărbatul a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcoolemie în sânge.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în cadrul dosarului penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul neînmatriculat”, declara Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional pentru că nu a transportat minora în condiții de siguranță, cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

“Vă rugăm să nu conduceți autovehicule după ce ați consumat băuturi alcoolice și să nu vă expuneți copiii la riscuri pe timpul transportului în mașină! Vă reamintim principalele prevederi legislative prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 11 din 2015, pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006: Copiii cu o înălţime de până la 1.35 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul. Copiii în vârstă de până la 3 ani nu pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă”, mai adaugă aceasta.

 Aceste dispoziții nu se aplică în cazul transportului în autovehicule destinate transportului public de persoane, precum şi în taxi, dacă în acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. Transportul copilului în vârstă de până la 3 ani, în acest caz, se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicul.

În cazul în care aceste reguli nu sunt respectate, șoferii riscă să fie sancționați cu patru ori cinci puncte de amendă, ceea ce înseamnă între 580 de lei și 725 de lei, dar și trei puncte de penalizare.

Viața și siguranța copiilor noștri au prioritate!

Facebook Comments

Reclama ta aici