Liceul „Traian Vuia” din Reșița primește un nou teren de sport multifuncțional

Liceul „Traian Vuia” din Reșița primește un nou teren de sport multifuncțional

Primăria Municipiului Reșița continuă să pună educația în centrul atenției, iar investițiile semnificative realizate în ultimii ani la Liceul „Traian Vuia” dovedesc angajamentul ferm față de dezvoltarea învățământului local. Astăzi, elevii acestei instituții se bucură de un nou teren de sport multifuncțional, rezultat al unei investiții implementate prin Compania Națională de Investiții.

În ultimii 6 ani, Liceul „Traian Vuia” a fost beneficiarul unor investiții de peste 11 milioane de lei, distribuite din fonduri externe și bugetul local. Aceste eforturi au avut un impact semnificativ asupra infrastructurii școlii, cu rezultate tangibile în beneficiul elevilor și al întregii comunități.

Investițiile au inclus:

Reabilitare energetică

Prin atragerea de fonduri europene, școala a beneficiat de o reabilitare energetică în valoare de 7.397.614,37 lei, contribuind astfel la eficiența energetică și sustenabilitatea clădirii.

Lucrări de modernizare neeligibile

Cu 171.692,45 lei din bugetul local, au fost realizate lucrări de modernizare ce nu au fost eligibile pentru finanțare externă, dar care au îmbunătățit calitatea și funcționalitatea spațiilor educaționale.

Reabilitare interioară și exterioară a căminului

Bugetul local a contribuit cu 535.285,69 lei la reabilitarea spațiilor de cazare, asigurând un mediu sigur și confortabil pentru elevi.

Modernizare curte interioară și zone adiacente

Cu 783.081,85 lei din bugetul local, au fost realizate lucrări de pavare a aleilor, montare mobilier urban, înfrumusețare a zonelor verzi, plantare de arbori și gazon, precum și asfaltarea zonei de acces auto.

Teren multifuncțional, vestiare, gard împrejmuitor

Prin intermediul Companiei Naționale de Investiții și contribuția de 56.003,50 lei din bugetul local, s-a construit un teren multifuncțional modern, dotat cu vestiare și gard împrejmuitor, oferind elevilor un spațiu dedicat activităților sportive.

Realizare sculptură din bronz „Traian Vuia”

O contribuție distinctă la înfrumusețarea școlii a fost realizarea unei sculpturi din bronz dedicată lui „Traian Vuia”, cu o valoare de 65.000 lei, provenind din bugetul local.

Însă, angajamentul nu se oprește aici. Municipiul Reșița are în plan dotarea cu echipamente IT și mobilier pentru toate școlile, precum și oferirea de cursuri de formare după metode de predare moderne pentru profesorii din întreaga comunitate. Aceste inițiative susținute vor contribui la creșterea calității educației, oferind elevilor acces la resurse tehnologice și profesori instruiți să abordeze metode de predare inovatoare.

În final, aceste investiții reprezintă o bază solidă pentru educația de calitate din Reșița, cu impact pozitiv asupra formării viitoare a tinerilor și dezvoltării durabile a comunității locale. Este un exemplu elocvent al modului în care o administrare publică locală dedicată poate transforma școlile în locuri propice pentru învățare și dezvoltare.