Luceafărul nu se mai mută la Reșița

După ce varianta cu mutarea la Reșița a căzut, echipa de fotbal Luceafărul Oradea se va reuni în vederea demarării pregătirilor pentru noul sezon competițional tot în Bihor. Pentru joi, de la ora 17:30, este programată prima întrevedere între componenții echipei, la Stadionul Luceafărul din Sânmartin.

Deocamdată nu se cunosc noutățile care ar putea să apară la reunirea lotului, însă cert este că pregătirile vor demara așa cum și-a propus antrenorul Cristian Lupuț.

În ceea ce privește mutarea echipei la Reșița, site-ul de specialitate www.liga2.ro notează că doar „patru zile a ţinut starea de euforie a reşiţenilor după anunţul că Luceafărul Oradea se va muta în oraşul lor, îşi va schimba numele în CSM Reşiţa, iar în noul sezon va evolua în Liga 2”. Astfel, după ce săptămâna trecută, joi, consilierii locali se întâlneau în regim de urgenţă pentru a aproba proiectul de asociere cu clubul condus de Nicolae Sarcină, între timp, după cum mai notează sursa citată, „omul de afaceri gorjean s-a sucit şi a schimbat pretenţiile”.

Se pare că finanţatorul clubului bihorean ar fi solicitat ulterior celor de la Reşiţa suma de 300.000 euro în schimbul mutării echipei din Oradea, dar cum oficialii bănăţeni nu a fost de acord, au rupt înţelegerea iniţială.

“Una am stabilit, altfel se pune problema acum. Din punctul nostru de vedere, discuţiile s-au încheiat. Dacă semnăm actele aşa cum am hotărât împreună şi cum am votat în Consiliul Local, mergem mai departe, dacă nu, rămânem cu varianta a doua pe care o aveam pregătită cu preşedintele Viorel Lolea. Rămânem în Liga a 3-a şi nu ne mai asociem cu nimeni. Ne-am dorit un partener serios, dacă nu a fost să fie, ne vedem de proiectul nostru iniţial”, a declarat, pentru Express de Banat, consilierul local Hadrian Popescu.

După cum mai precizează site-ul liga2.ro, nici cealaltă echipă susținută financiar de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, ACS Şirineasa, nu e sigură de locul unde își va disputa meciurile de pe teren propriu.

„Cât priveşte seriozitatea lui Sarcină, aceasta loveşte şi la ACS Şirineasa, nou-promovată în Liga 2. Echipa care a evoluat la Petroşani şi voia să îşi schimbe numele în Jiul Petroşani caută acum să se mute în altă parte şi joacă la mai multe capete. Cum noul stadion din Târgu Jiu nu este finalizat, visul lui Sarcină fiind să îşi după echipa acolo, variante ca posibilă destinaţie sunt Drobeta Turnu Severin, Motru, Rovinari sau chiar Băleşti”, notează sursa citată.

Sursă: ebihoreanul.ro

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici