Search
Close this search box.

Lucrări penale în zona de protecţie a monumentelor istorice

Lucrări penale în zona de protecţie a monumentelor istorice

În urma unei sesizări telefonice la Dispeceratul Direcţiei Poliţia Locală Reşiţa, poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie şi Control, s-au deplasat la data de 12.06.2017 pe str. Paul Iorgovici din Reşiţa, unde au constatat că la imobilul al cărui proprietar este numitul C. Petrică Laurenţiu cu domiciliul în Reşiţa, au fost executate lucrări de desfiinţare construcţii, fără a deţine Autorizaţie de desfiinţare conform prevederilor Legii nr.50/1991- privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie.

          În urma verificărilor ulterioare, poliţiştii locali au constatat faptul că imobilul situat pe str. P. Iorgovici se află în Zona de Protecţie a Monumentelor Istorice potrivit Planului Urbanistic General al municipiului Reşiţa aprobat prin H.C.L. nr.92/2011.

          În acest sens, având în vedere că numitul C. Petrică Laurenţiu a executat lucrări de desfiinţare a unor construcţii fără a deţine Autorizaţie de desfiinţare, la un imobil aflat în Zona de Protecţie a Monumentelor Istorice, s-a formulat plângere penală în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 24 lit „a” din Legea nr. 50/1991- privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie.

DSCN2350