Ludovic Orban: „Coaliția monstruoasă a dat în cap românilor”. Forța Dreptei și USR își unesc forțele pentru a contesta creșterea de taxe și impozite la Curtea Constituțională

Ludovic Orban: „Coaliția monstruoasă a dat în cap românilor”. Forța Dreptei și USR își unesc forțele pentru a contesta creșterea de taxe și impozite la Curtea Constituțională

Într-o mișcare surprinzătoare, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, și președintele USR, Cătălin Drulă, au anunțat marți, la Parlament, că vor contesta la Curtea Constituțională pachetul referitor la creșterea de taxe și impozite, promovat de Guvernul Ciolacu prin angajarea răspunderii. Decizia vine în contextul unei creșteri economice slabe și a dezamăgirii față de măsurile fiscale adoptate de actuala coaliție de guvernare.

În discursul său, Ludovic Orban a subliniat faptul că guvernarea actuală a adus o prăbușire dramatică a creșterii economice, trecând de la aproape 6% din PIB în 2021 la doar 1,7% în primul semestru al anului 2023. Acest declin brusc în economie a stârnit nemulțumirea publicului și a creat o nevoie urgentă de acțiune.

Orban a adăugat: „Deși au promis că nu vor crește nicio taxă, niciun impozit, nicio contribuție, atât PSD-iștii, cât și PNL-iștii, deși nu au avut nici măcar un rând în programul de guvernare care a fost votat de Parlament, atât Guvernul Ciucă, cât și Guvernul Ciolacu, principala preocupare a PSD-iștilor și a PSD-iștilor travestiți a fost aceea de a da în cap românilor care își câștigă cinstit existența din activități economice, din profesii liberale, din activitatea pe care o desfășoară pe piața liberă.

Cu privire la motivul pentru care aceste creșteri de taxe și impozite au fost introduse, Orban a explicat: „Pentru ca să nu fie obligați să taie funcții sinecuriștilor politici pe care i-au angajat pe ușa din dos de când s-au angajat la guvernare fără concurs, oameni care freacă menta în instituțiile publice și care nu aduc nicio plus valoare pentru societatea românească și nu fac altceva decât să servească interesele politice ale partidelor de guvernământ.

Președintele Forța Dreptei a subliniat că singura cale reală pentru a opri pachetul legislativ de înăsprire a fiscalității, considerat nociv pentru mediul privat, este să sesizeze Curtea Constituțională și să declare proiectul de lege ca neconstituțional. Această mișcare reprezintă un pas hotărât pentru a apăra interesele economice ale românilor și pentru a asigura o fiscalitate justă și sustenabilă.

Contestarea la Curtea Constituțională a acestui pachet fiscal este așteptată cu interes de către toți cei afectați de creșterile de taxe și impozite, iar decizia finală a Curții va avea un impact semnificativ asupra politicii fiscale din România. Într-un moment în care economia se confruntă cu provocări majore, precum inflația și scăderea creșterii economice, deciziile privind fiscalitatea devin cu atât mai importante pentru viitorul țării.