Mara Mareș: Tineretul Național Liberal anunță a amplă campanie națională de donare de sânge

Mara Mareș: Tineretul Național Liberal anunță a amplă campanie națională de donare de sânge

Începem săptămâna cu vești bune! De Mica Unire, Tineretul Național Liberal anunță o amplă campanie națională de donare de sânge.

La aniversarea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, un moment istoric de mare însemnătate pentru toți românii. Un moment care reprezintă piatra de temelie pentru înfăptuirea statului unitar național român și care a creat condițiile obținerii Independenței de stat, iar ulterior a realizării Marii Uniri din 1918.

Pandemia de COVID-19 a condus la o scădere de 20% a numărului de donatori față de anul 2019, perioadă în care acoperirea necesarului de transfuzii sangvine a fost una deficitară.

Ne dorim să schimbăm statisticile și să fim mai uniți ca niciodată – făcând astfel un munte de bine României și tuturor celor care au mare nevoie de sânge. Va invităm să fiți parte a acestei campanii în data de 29 ianuarie 2022 în toate centrele de transfuzii din municipiile reședință de județ. Acestea vor fi deschise în intervalul 08:00-12:00”, declară Mara Mareș, președintele Tineretului Liberal.

Orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică și psihică și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, poate dona sânge. Donatorul trebuie să aibă vârsta între 18-60 de ani și o greutate minimă de 50 kg. În cazul unei administrări recente a unei doze de vaccin, se poate dona după 7 zile de la vaccinarea cu Pfizer/Moderna și 30 de zile după vaccinarea cu Johnson&Johnson.

Și pentru a ne asigura că vestea ajunge în toată țara – BlooDoChallenge este alături de noi. Aplicația lor digitalizează carnetul donatorului, oferă opțiunea de programare online și vă ține la curent cu campaniile de donare din toată țara. “Din inimă, pentru România” se găsește și în aplicația lor, disponibilă pe: www.bloodochallenge.com”, mai adaugă aceasta.