Ministrul Rovana Plumb a semnat un contract de finanțare pentru managementul deșeurilor din Caraș Severin

Ministrul Rovana Plumb a semnat un contract de finanțare pentru managementul deșeurilor din Caraș Severin

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a semnat, astăzi, contractul de finanțare în valoare de 9 milioane euro pentru faza a doua a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Caraș Severin ”.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 – 2013.

Finalizarea investițiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii în județul Caraș Severin, care înseamnă inclusiv închiderea depozitelor neconforme – lucru pe care țara noastră și l-a asumat prin Tratatul de Aderare în domeniul managementului deșeurilor.

Concomitent cu deschiderea unui depozit de deșeuri conform normelor europene, vor fi închise sau reabilitate 8 depozite de deșeuri neconforme, vor fi construite 8 containere pentru deșeuri municipale periculoase și 21 containere pentru deșeuri voluminoase. Vor fi construite, de asemenea, 3 stații de transfer, cu o capacitate totală pe proiect de 97.600 tone/an.