Minor accidentat grav pe o stradă din Caransebeș

Astăzi, 14 ianuarie, la ora 12.00, pe strada Romanilor din Caransebeș, s-a produs un accident rutier grav, un minor de 5 ani care a traversat strada în fugă a fost acroșat de un autoturism care circula pe strada respectivă.

În urma accidentului, minorului a suferit vătămări corporale și a fost transportat cu Ambulanța la spital.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 37 de ani, din Caransebeș, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.

“Stimați conducători auto, sporiți atenția și conduceți preventiv, mai ales pe timp de iarnă! Reduceți viteza, până la evitarea oricărui pericol, în apropierea trecerilor pentru pietoni, a parcurilor, a școlilor, cu atât mai mult dacă observați copiii pe trotuar, deoarece aceștia pot avea reacții imprevizibile!”, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

“Stimați părinți, bunici și adulți, fiți atenți în permanență la copiii care vă însoțesc! O clipă de neatenție se poate transforma într-o tragedie! Copii, să evităm accidentele, învăţând şi respectând câteva reguli de circulaţie! Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră. În caz de vreme rea (ploaie, ceaţă, polei, ninsoare, viscol) să fiţi mai atenţi atunci când traversaţi strada. Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor. Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea. Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată ca se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi. În intersecţiile unde nu exista semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie”, mai adaugă aceasta.

Poliţia Rutieră recomandă celor mici:

Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

Să nu se deplaseze cu patinele/ sania pe partea carosabilă a drumurilor publice!

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor!

Strada nu este loc de joacă!

Facebook Comments