Mită la Spitalul Municipal de Urgentă din Caransebeș!

Prin Ordonanța din data de 15.01.2019 Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de 3 persoane pentru săvrșirea infracțiunii de trafic de influenţă, faptă prev. şi ped. de art. 291 alin. (1) din C. pen. cu aplic. art. 35 alin. (1) din C. pen. (trei acte materiale), respectiv pentru săvrșirea infracțiunii de cumpărare de influenţă, faptă prev. şi ped. de art. 292 alin. (1) din C. pen.

În data de 15.01.2019 s-au efectuat un număr de 2 percheziții, una fiind la sediul unei instituții publice – locul de muncă al unui inculpat.

În fapt, în perioada 2017-2018 o persoană angajată a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a pretins și primit de la un număr de 3 persoane sume de bani cuprinse între 1000 de Euro și 3500 de Euro în schimbul exercitării influenței asupra unor funcționari din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș pentru ca aceștia din urmă să și exercite defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia concursurilor organizate pentru posturile de infirmier sau asistenți, astfel încât persoanele în cauză să fie încadrate pe posturile respective. În cauză s-a beneficiat de sprijinul IPJ Caraș-Severin, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și al Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin.

Alte date nu putem să vă comunicăm deocamdată întrucât se fac, în acest moment, ample cercetări, iar urmărirea penală are caracter nepublic.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici