Municipiul Reșița încurajează mobilitatea sustenabilă și promovează un mediu mai curat

Municipiul Reșița încurajează mobilitatea sustenabilă și promovează un mediu mai curat

Municipalitatea din Reșița a făcut un pas important către un oraș mai verde și mai prietenos cu mediul înconjurător prin implementarea unui sistem modern de Bike-sharing. Cu nu mai puțin de 60 de biciclete disponibile pentru utilizare în oraș, acest proiect inovator are potențialul de a transforma modul în care locuitorii și vizitatorii se deplasează prin Reșița.

Cele șapte stații strategice amplasate în oraș facilitează accesul la biciclete în locații cheie precum Parcul Copilului, Victoria sau Centrul Civic. Aceste stații sunt conectate printr-o rețea eficientă, oferind posibilitatea de a începe și termina călătoria în orice punct al orașului.

Pentru a beneficia de serviciul de Bike-sharing, utilizatorii trebuie să urmeze câțiva pași simpli. Instalarea aplicației gratuite LINKA GO, scanarea codului bicicletei dorite, introducerea datelor cardului bancar și asigurarea unei garanții de 10 Eur sunt toate necesare pentru a debloca bicicleta și a începe călătoria. După utilizarea gratuită de 4 ore, bicicleta poate fi returnată în oricare dintre stații, iar suma garanției va fi returnată utilizatorului.

În plus, proiectul a înregistrat un succes semnificativ în primul său an de funcționare. Cu peste 12.000 de utilizări înregistrate și peste 37.000 de kilometri parcurși de către utilizatori, sistemul de Bike-sharing a devenit o opțiune populară pentru locuitorii și vizitatorii din Reșița.

O altă caracteristică importantă a sistemului este disponibilitatea zilnică între orele 08.00-22.00, conform regulamentului stabilit de HCL nr. 312/2019. Acest lucru asigură accesul constant și ușor la biciclete pentru toți cei interesați să exploreze orașul pe două roți.

În concluzie, sistemul de Bike-sharing din Reșița reprezintă un pas înainte către un oraș mai sustenabil și mai prietenos cu mediul înconjurător. Cu beneficii evidente în ceea ce privește mobilitatea și calitatea aerului, acest proiect demonstrează angajamentul municipalității față de crearea unei comunități mai sănătoase și mai ecologice.