Muzeul Banatului Montan Reșița a primit acreditare datorită implicării Consiliului Județean

Muzeul Banatului Montan Reșița a primit acreditare datorită implicării Consiliului Județean

Consiliul Județean Caraș-Severin a anunțat că Muzeul Banatului Montan Reșița a primit acreditare. Acest lucru s-a întâmplat în urma analizei din partea Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor a solicitării și documentației de acreditare a muzeului.

Muzeelor din România li se cere acreditarea, o etapă juridico-administrativă obligatorie care le poate aduce o plus-valoare semnificativă prin încrederea sporită pe care o dobândesc din partea posibililor colaboratori sau donatori. Acest lucru se datorează faptului că muzeul acreditat îndeplinește standarde naționale importante, cum ar fi administrarea unui patrimoniu cultural construit și dezvoltat pe baze științifice, existența unui personal calificat, menținerea unui sistem actualizat de evidență a patrimoniului, valorificarea patrimoniului prin expoziții permanente și temporare, organizarea de programe și activități educaționale pentru public și prin activități de marketing cultural.

Trebuie să adresăm mulțumiri, în primul rând, tuturor celor implicați în această acreditare dar doamnei manager Livia Măgina, care prin efortul său a contribuit la acreditarea acestui muzeu. Este meritul lor că astăzi celebrăm cu mândrie acest lăcaș încărcat de atâta istorie și valoare culturală”, transmite președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.