Orașul Băile Herculane devine o destinație termală de prestigiu în Europa

Orașul Băile Herculane devine o destinație termală de prestigiu în Europa

Orașul Băile Herculane, situat în județul Caraș-Severin, a devenit membru activ al Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa. De asemenea, administrația locală o să găzduiască Adunarea Generală a Asociației din mai 2025.

Așadar o să ne pregătim să primim oaspeți importanți! Este o reușită importantă pentru orașul nostru, prin care am intrat în marea familie a termalismului, balneologiei, istoriei și culturii balneare europene și pe Ruta Culturală a Orașelor Termale Istorice a Consiliului Europei care promovează orașele membre ale Asociației.

De asemenea, este și o platformă de accesare a fondurilor speciale destinate conservării patrimoniului de pe această rută”, transmite Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.

Contracte de finanțare în valoare de 13 milioane lei pentru Băile Herculane

Edilul liberal a mai semnat două contracte de finanțare prin PNRR care valorează 13.673.158 lei.

Cristian Miclău a precizat la ce fac referire contractele de finanțare astfel: „Un contract face parte din Componenta 10 pentru decontarea documentației PUZ și PMUD, respetiv pentru achiziția de autobuze nepoluante în parteneriat cu Primăria Mehadia, lider de proiect fiind Primăria Băile Herculane”.