Pagube materiale, o persoană rănită, în urmă furtunii din Caraș-Severin

Pagube materiale, o persoană rănită, în urmă furtunii din Caraș-Severin

În urma fenomenelor periculoase care s-au manifestat ieri la nivelul județului nostru, respectiv averse și intensificări ale vântului care a atins la rafale peste 90 km/h, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”al județului Caraș-Severin au fost solicitate să intervină în mai multe localități afectate de pe raza județului Caraș-Severin: Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Gherteniș, Berzovia-Izgar (DJ 587), Constantin Daicoviciu.

Echipajele de intervenție au acționat în 9 situații pentru degajarea unor fragmente de acoperiș desprinse de pe blocuri din cauza vijeliei puternice. De asemenea, s-a intervenit în 7 cazuri pentru degajarea unor copaci căzuti pe carosabil.

La nivelul inspectoratului s-a activat grupa operativă și a fost crescută capacitatea operațională la subunitățile de intervenție din zonele afectate.

Din datele înregistate la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”al județului Caraș-Severin, patru autoturisme au fost avariate în urma manifestării acestor fenomene, iar o persoană a fost rănită ușor. La ora 09:30, localitățile Măureni, Șoșdea, Valea Pai, Duleu, Valea Mare, Fîrliug, Dezești, Remetea Pogănici, Scăiuș, Ruschița și zone din Oțelu Roșu, Reșița și Bocșa erau nealimentate cu energie electrică.

Recomandăm cetățenilor ca pe timpul manifestării acestui tip de fenomene, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru  limitarea eventualelor pagube generate de vântul putenic, parcarea autoturismlor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.