Percheziții domiciliare la Moldova Nouă pentru contrafacerea de produse de îmbrăcăminte

Percheziții domiciliare la Moldova Nouă pentru contrafacerea de produse de îmbrăcăminte

Astăzi, 9 februarie, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, au efectuat 2 percheziții domiciliare în județele Caraș-Severin și Timiș, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, bănuit de comiterea faptelor fiind un tânăr de 19 ani din Moldova Nouă.

În urma activităților au fost indisponibilizate bunuri de aproximativ 100.000 de lei, respectiv 4 mașini de brodat, 1 laptop, 1 telefon mobil, precum și peste 400 de bluze tip hanorac de diferite mărimi, inscripționate cu diferite mărci cunoscute.

Acțiunile au fost realizate cu suportul operativ al Biroului de Analiza Informațiilor Caraș-Severin.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Conform Legii nr. 84 din 15 aprilie 1998 (republicată) privind mărcile și indicațiile geografice, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.