Percheziții în mai multe cartiere din municipiul Reșița

Percheziții în mai multe cartiere din municipiul Reșița

Ieri, 23 februarie, între orele 19:00-22:00, pe raza municipiului Reșița, au fost organizate acțiuni preventiv-reactive în sistem integrat, la care au participat peste 30 de efective din cadrul Poliției Municipiului Reșița și Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Acțiunile au avut ca scop prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională, un accent deosebit fiind pus pe verificarea modului în care se respectă prevederile legale instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul acțiunilor au fost legitimate peste 150 de persoane, polițiștii instituind filtre rutiere pe drumurile publice, fiind oprite și verificate 59 de autovehicule.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„De asemenea, a fost constatată o infracțiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, un conducător auto refuzând prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii și jandarmii reșițeni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică. Polițiștii și jandarmii cărășeni continuă acțiunile preventive pentru siguranța cetățenilor și prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, și în perioada următoare”, declară Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Related Posts