Peste 15 metri cubi de material lemnos, confiscați de polițiști la Moldova Nouă

Ieri, 19 februarie, polițiști de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice au oprit în trafic, pe raza orașului Moldova Nouă, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 38 de ani, încărcată cu material lemnos, cu ocazia controlului stabilindu-se faptul că avizul de însoțire a lemnului avea termenul de valabilitate expirat.

În urma măsurătorilor efectuate împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Moldova Nouă, a rezultat că autoutilitara transporta o cantitate de masă lemnoasă mai mare decât cantitatea înscrisă în documentele de transport, respectiv 15,18 mc. lemn de diferite specii.

Cei 15,18 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 2.700 de lei, au fost confiscați de polițiști și predați în custodie organelor silvice.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 3.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Țigarete fără timbru fiscal găsite de polițiști în portbagajul unei mașini,
în Reșița

În cursul zilei de ieri, 19 februarie, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Reșița, au oprit în trafic, în zona Govândari din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din Reșița, la controlul autovehiculului fiind găsită o geantă în care se aflau 113 pachete de țigări fără timbru fiscal, despre care există bănuiala rezonabilă ca ar proveni din activități de contrabandă.

Cele aproape 2.300 de țigarete de diferite mărci, netimbrate, în valoare de aproximativ 1.400 de lei, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală și continuă cercetările.

Facebook Comments

Reclama ta aici