Piețele din Reșița rămân deschise pe timp de pandemie, declară primarul Ioan Popa

Primăria Municipiului Reșița și PIEȚE REȘIȚA susțin producătorii locali! Piețele agroalimentare din Reșița nu se închid!

Primăria Reșița împreună cu Piețe Reșița susțin producătorii locali, iar cele două piețe din oraș nu o să se închidă, rămân deschise chiar dacă măsurile adoptate de Guvern impun închiderea piețelor închise.

„Piețele agroalimentare din Reșița nu se închid! Nordul este piață deschisă, iar în Sud avem soluția mutării în parcarea acoperită și deschisă. Primăria Municipiului Reșița și Piețe Reșița susțin producătorii locali. Piețele agroalimentare au rămas deschise încă din luna martie și vor rămâne deschise și acum pentru producătorii agricoli și agenții economici autorizați, cu respectarea măsurilor stabilite pentru combaterea răspândirii virusului”, anunță administrația societății comerciale Piețe Reșița SRL.

Raed Arafat reamintește că purtarea măștii este obligatorie, iar magazinele o să se închidă la ora 21:00, excepție fac farmaciile, benzinăriile și serviciul de catering la domiciliu, între orele 23:00 și 5:00 se poate circula doar cu declarație pe propria răspundere, măsurile se aplică din data de 9 noiembrie până în 8 decembrie a acestui an.

„Reșița nu pune zăvorul pe piețele din oraș! Asta pentru că am găsit soluții pentru protecția reșițenilor care doresc să își facă aprovizionarea cu produse românești în deplină siguranță. Nu mai vorbim despre producătorul autohton, care ar rămâne cu marfa nevândută, fără un spațiu de desfacere. De aceea, noi luăm temperatura la intrarea în piețe, limităm accesul cumpărătorilor, ne asigurăm că se poartă mască de protecție și mănuși, punem dezinfectanți la dispoziția tuturor. Mai mult, voi propune accesul la spațiile de vânzare doar pentru cei care vând produse românești, pentru a putea respecta distanțarea fizică. Piețele noastre sunt semideschise și respectă aceleași reguli stricte ca orice hipermarket, așa că nu văd niciun motiv pentru care nu s-ar putea aplica acest model de bună practică la nivel național”, declară primarul Ioan Popa pe pagina lui de Facebook.

 

Related Posts