Prevenirea incendiilor cu ocazia evenimentului NOAPTEA MUZEELOR

În data de 18 mai 2019, la nivel național, se va desfășura evenimentul ”Noaptea Muzeelor”. Pentru a asigura un nivel ridicat de siguranță pentru persoanele participante și patrimoniul adăpostit de muzeele și colecțiile din județul nostru angrenate în acest eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin a desfășurat mai multe activități cu caracter preventiv specifice acestei ocazii.

Personalul subunităților de intervenție a efectuat recunoașteri în teren în scopul identificării celui mai oportun mod de intervenție în cazul producerii unei eventuale situații de urgență, iar specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat controale de prevenire.

Pe timpul controalelor și verificărilor efectuate s-au urmărit în principal aspecte referitoare la utilizarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, asigurarea dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție, starea căilor de acces, evacuare și de intervenție, modul de apărare împotriva incendiilor pe locurile de muncă, precum și instruirea personalului în domeniul situațiilor de urgență. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 avertismente. Totodată, personalul muzeelor implicate în acest proiect cultural a fost instruit privind măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

Pe de altă parte, pentru evitarea producerii unor situații de urgență, se impune respectarea regulilor de comportament și măsurilor de prevenire a incendiilor și de către vizitatorii muzeelor. Aceștia nu trebuie să se înghesuie în muzeu, ci să aștepte calm să intre în spațiile expoziționale, trebuie să respecte întocmai circuitul de vizitare și îndrumările personalului care asigură ghidajul, să supravegheze permanent copiii, să respecte interdicția fumatului și utilizării focului deschis, iar în cazul sesizării unei surse de incendiu, producerii unui incendiu sau a altui eveniment deosebit în spațiile vizitate, trebuie să anunțe imediat personalul muzeului.

În cazul izbucnirii unui incendiu participanții sunt rugați să își păstreze calmul, să respecte îndrumările personalului obiectivului, să părăsească clădirea și să ajute persoanele aflate în dificultate. În această situație, vizitatorii nu vor folosi lifturile pentru evacuare și nu se vor întoarce în clădirea incendiată.

Facebook Comments

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy

Reclama ta aici