Primăria Reșița își deschide ușile: Cetățenii invitați să modeleze viitorul orașului prin bugetarea participativă

Primăria Reșița își deschide ușile: Cetățenii invitați să modeleze viitorul orașului prin bugetarea participativă

Primăria Reșița lansează un apel către cetățenii săi, încurajându-i să devină arhitecții viitorului orașului prin intermediul unui proiect inovator: bugetarea participativă. Cu un buget generos de 1 milion de lei dedicat inițiativelor comunitare, municipalitatea își propune să ofere ocazia locuitorilor să decidă direcția în care se îndreaptă dezvoltarea locală.

Ce este Bugetarea Participativă?

Bugetarea participativă este un proces prin care ideile și inițiativele cetățenilor Municipiului Reșița se transformă în proiecte derulate de către administrația publică locală pentru rezolvarea unor probleme de interes pentru comunitatea locală. Procesul presupune asumarea de către societatea civilă a unui rol de participant activ în definirea și abordarea problemelor comunității.

Până pe data de 14 noiembrie, cetățenii vor fi informați cu privire la această oportunitate de a contribui la definirea proiectelor ce vor schimba fața orașului. Principalul obiectiv este să se angajeze în procesul de bugetare participativă, care le permite să-și exprime problemele, să propună soluții și să contribuie la amenajarea orașului într-un mod creativ și benefic.

Primarul municipiului, Ioan Popa, subliniază importanța acestui demers, aducând în prim-plan beneficiile bugetării participative. Cetățenii au posibilitatea de a transforma ideile în proiecte tangibile pentru comunitate, concentrându-se pe două domenii cheie: mobilitate urbană și amenajarea spațiului public, cu o alocare echitabilă de 500.000 de lei pentru fiecare domeniu.

Bugetarea participativă oferă cetățenilor instrumentele necesare pentru a modela orașul în conformitate cu nevoile și dorințele lor. O platformă dedicată, disponibilă la adresa https://bp.primariaresita.ro/BugetareParticipativa/Home, oferă detalii despre modul în care locuitorii pot contribui și poate fi accesată pentru descărcarea Anexei 5 din Regulament.

Pentru a participa, cetățenii sunt încurajați să formuleze idei și propuneri până pe data de 1 Decembrie 2023. Proiectele vor fi supuse votului cetățenilor între 10 și 30 ianuarie 2024, iar rezultatele vor fi anunțate pe 31 ianuarie. Acest proces inovator oferă oportunitatea de a transforma orașul într-un loc mai bun, bazându-se pe contribuția activă și creativă a comunității.