Primăria Reșița luptă pentru protejarea pădurilor din vecinătatea municipiului

Primăria Reșița luptă pentru protejarea pădurilor din vecinătatea municipiului

În urma sesizărilor primite de municipalitatea Reșițeană din partea cetăţenilor de pe malul Bârzavei, cu referire la defrişările din zona Dealul Golului, Primăria Reşiţa a sesizat Garda de Mediu şi Garda Forestieră. Totodată, au fost trimiși la locul exploatării polițiștii locali. Aceștia au constatat că pădurea exploatată se află în patrimoniul Ocolului Silvic Reşiţa, în subordinea Direcţiei Silvice Caraş-Severin, iar ordinul de exploatare a fost dat în urma câştigării unei licitaţii de exploatare derulate de Direcţia Silvică. De asemenea, lucrătorii poliției locale au gasit nereguli cu privire la depozitarea masei lemnoase.

Pentru nerespectarea amplasamentului şi distrugerea păşunii aflate pe domeniul public al Municipiului Reşiţa a fost aplicată sancţiunea de 3.500 de lei, cu obligativitatea aducerii suprafeţelor distruse la starea iniţială şi eliberarea terenului ocupat ilegal. În acelaşi timp, facem demersuri la instituţiile abilitate pentru a verifica cadrul legal în care se desfăşoară exploatarea.

Primăria Reşiţa a făcut toate diligențele pentru a include pădurile aflate în jurul Municipiului Reșița într-un areal de protecție – zonă verde și interzicerea tăierile de orice fel în cadrul acestei delimitări.

Constatând că Direcția Silvică Caraș-Severin continuă defrișările, Primăria Reșița iși manifestă DEZACORDUL total pentru astfel de practici și reînoiesc solicitarea de a îniția împreună cu instituțiile abilitate demersurile legale pentru protejarea pădurilor din vecinătatea Municipiului Reșița prin constituirea unor perdele verzi de protecție în jurul orașului.

Related Posts