Primarul Reșiței vrea sa retragă secția de handbal seniori

Primarul Reșiței vrea sa retragă secția de handbal seniori

Primarul Municipiului Reșița va convoca în această săptămână o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a propune retragerea finanțării secției de handbal seniori, din cauza aspectelor prezentate mai jos.

De la înființare și până în prezent echipa CSM Reșița a beneficiat de stabilitate financiară și de toate condițiile pentru a obține rezultate cât mai bune și pentru a face performanță. Cu toate acestea, realizările secției de handbal seniori, în ultimul an, nu au fost cele așteptate. Acestea, precum și aspectele prezentate mai jos, au dus la această decizie:

  • deciziile abuzive și anormale ale Federației Române de Handbal de a organiza absolut toate partidele în deplasare, stil turneu, care durează câte 7 zile, ceea ce implică costuri foarte mari, iar suporterii echipei neputând să vadă nici un meci pe teren propriu;
  • nu căutăm scuze, însă echipa a fost în nenumărate rânduri dezavantajată și de arbitraj, deși Primăria Reșița și Consiliul Local Reșița au făcut eforturi mari pentru a finanța echipa din bani publici, și nu ni se pare corect ca meciurile să nu se dispute doar pe teren;
  • nu în ultimul rând, rezultatele foarte slabe înregistrate de handbaliști, aceștia câștigând doar 2 meciuri din 15 disputate, ocupând în prezent locul 15 din 16 echipe participante, deși au fost oferite toate condițiile pentru o clasare cât mai bună în campionat, atât din punct de vedere organizatoric, cât și financiar, neexistând nici un fel de datorie financiară către jucători și întreg staff-ul.

De asemenea, în urma retragerii finanțării, Primarul Municipiului Reșița și conducerea CSM Reșița vor recurge și la retragerea echipei de handbal seniori din Liga Zimbrilor.

Lipsa unei asumări și a unei înțelegeri în mod profesionist a responsabilitățiilor, pe care fiecare parte implicată în acest proiect sportiv le are, determină Primăria Reșița să nu mai continue acest proiect.

Primăria orașului Reșița va susține în continuare centrul de copii și juniori al secției de handbal, unde sunt în jur de 100 de copii și va încerca să le asigure și pe viitor cele mai bune condiții pentru a face sport de performanță.

Principalul finanțator și conducerea CSM Reșița susțin în continuare și secțiile de fotbal, karate, lupte, baschet, dar își dorește ca banii investiți în aceste secții să fie bine chibzuiți, iar acest lucru să se vadă în rezultatele sportivilor, indiferent de ramura sportivă.

Primăria Reșița și CSM Reșița mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect – handbal seniori – și le dorește mult succes sportivilor și antrenorilor la următoarele echipe la care vor evolua.

Related Posts