Prins după ce a furat o borsetă cu bani dintr-un autoturism aflat într-o benzinărie din Caransebeș

Prins după ce a furat o borsetă cu bani dintr-un autoturism aflat într-o benzinărie din Caransebeș

Ieri, 22 iulie, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au depistat în trafic, pe DN 6, un bărbat de 33 de ani, din județul Ilfov, bănuit că ar fi sustras o borsetă cu documente și bani, dintr-o mașină staționată într-o benzinărie din municipiul Caransebeș

Astfel, în aceeași zi, în jurul orei 17.20, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au  fost sesizați cu privire la comiterea furtului, imediat aceștia desfășurând activități specifice, în urma cărora au stabilit că bărbatul bănuit s-ar fi deplasat cu un autoturism în direcția Băile Herculane.

În momentul depistării, bărbatul ar fi încercat să se sustragă, plecând cu un taximetru, polițiștii pornind în urmărirea autoturismului până la intrarea în municipiul Orșova, unde l-au preluat pe bărbat și condus la sediul Poliției, ulterior fiind preluat de colegii de la Poliția Municipiului Caransebeș, pentru cercetări.

Prejudiciul, în valoare de 100 de euro, 120 de lire sterline și 50 de lei, a fost recuperat și restituit persoanei vătămate. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și continuă cercetările. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite Alina Boeru, purtătorul IPJ Caraș-Severin.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din autoturisme, polițiștii cărășeni transmit următoarele recomandări preventive:

 • Evitați să lăsaţi în interiorul autoturismului obiecte care atrag atenţia hoţilor.
 • Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
 • În timpul deplasării cu maşina, cuplaţi sistemul de asigurare al portierelor pentru a nu le da posibilitatea infractorilor să vă sustragă diverse bunuri atunci când opriţi la semafor sau în alte zone.
 • Montaţi sisteme de alarmă şi antifurt la portiere, roţi şi portbagaj.
 • Achiziţionând componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii. Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!
 • Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
 • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;
 • Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii);
 • Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi;
 • Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o;
 • Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate  sau  meşterilor ocazionali întrucât puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.

 În cazul în care constataţi că s-a comis un furt din autoturismul dumneavoastră,  sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

Related Posts