Proiecte în valoare de 20 milioane lei pentru Anina

Proiecte în valoare de 20 milioane lei pentru Anina

Bilanțul anului 2022 arată bine pentru orașul Anina. Localitatea a beneficiat de mai multe finanțări atât prin PNRR, cât și prin Anghel Saligny.

Primarul interimar al orașului, Daniel Danu, a declarat faptul că: „Anul 2022 a fost un an bun din punctul meu de vedere, în sensul că am depus proiecte și am primit și finanțări pentru aproape toate proiectele depuse.

Astfel, prin programul Anghel Saligny s-a semnat finanțarea, în valoare de 7 milioane de lei, pentru a asfalta trei străzi din oraș. Primarul interimar a mai depus încă un proiect pentru asfaltarea altor artere rutiere însă din cele 27 de milioane de lei s-au aprobat doar 13 milioane.

Prin PNRR s-a depus pentru planul de mobilitate urbană, pentru realizarea Planului Urbanistic General, pentru achiziția de microbuze electrice, proiecte pentru care edilul a semnat deja contractele de finanțare.

Avem aprobări pentru pista de biciclete, anvolopare termică și camere de supraveghere. Tot ce am depus până acum am primit și aprobare pentru ele”, mai adaugă acestă.