Provocarea pentru reşiţeni, ne citim şi peste o sută de ani?

Primăria Reșița îi provoacă pe locuitorii municipiului la o acțiune plină de încărcătură emoțională și semnificație istorică: o ştafetă a timpului.

România anului 2018 se află în Centenar, sărbătoarea care ne amintește de oamenii acelei generaţii care şi-a făcut pe deplin datoria, de sacrificiul lor pentru existența noastră de astăzi. Este sărbătoarea care trebuie să ne dea putere și să ne responsabilizeze pentru cei care vor urma. Adevărul istoric este relativ și interpretabil dar el rămâne adevăr. Iar adevărul unei nații este despre valorile ei. Incompetența și deznădejdea  nu construiesc, doar dărâmă, în schimb, compasiunea și curajul sunt temelia unui viitor construit pe adevăratele valori ale unui popor unit. Este important să înțelegem că modul în care ne trăim noi viața astăzi îi influențează pe cei care vin după noi.

Primăria Reşiţa îi provoacă pe reşiţeni să pună temelia următorilor 100 de ani, împreună!

Suntem noi modele de inspirație pentru următoarea generație? Care sunt principiile pe care ne construim viitorul, al nostru și al lor? Cum ne asumăm faptele prezentului?  Ce moştenire lasăm? Ce ne-am dori să știe locuitorii Reșiței de atunci despre cei de acum?

La aceste întrebări sunt invitați reșițenii să răspundă în cadrul unei acțiuni pe care Primăria o lansează pentru a marca, în mod inedit, 100 de ani de la Marea Unire.

Cum spunem povestea mai departe ? Nimic mai simplu!

Cei care doresc să transmită printr-o scrisoare de câteva rânduri un gând, o trăire, un sentiment, un sfat, o realizare, o dezamăgire, un plan de viitor, o viziune asupra României și Reșiței lor, sunt așteptați să depună aceste scrisori în urna amplasată în holul primăriei,  acestea urmând a fi închise într-o ”capsulă a timpului” care va fi îngropată în Centrul Civic al municipiului,  cu ocazia manifestărilor prilejuite de Centenar.  Capsula fi deschisă la aniversarea a 200 de ani de România, în 1 decembrie 2118.

Așadar, reşiţeni, ne citim şi peste o sută de ani?

Facebook Comments

Reclama ta aici