Reșița, invitată să se alăture rețelei D40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani

Reșița, invitată să se alăture rețelei D40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani

În perioada 18-19 septembrie 2022, la invitația Asociației Nevo Parudimos, o delegatie din Istanbul, Turcia a fost prezentă la Reșița pentru un schimb de experiență pe tema proiectelor de incluziune socială pentru romi și persoane defavorizate.

Delegația prezentă a fost formată din:
Doamna TULİN HADİ, Preşedinte al Adunării Pentru Cetățeni – Primăria İstanbul (Chair of Istanbul Citizens’ Assembly)
Doamna ELMAS ARUS, Membru în conducerea Adunării Pentru Cetățeni – İstanbul şi Preşedinte al Asociației ”Zero Discrimination” din İstanbul
Doamna YILDIZ İBRAM, Preşedinte al Asociației Româno-Turcă “Artă Fără Frontiere” cu sediul la Cernavodă şi Preşedinte al Asociației Arta şi Cultura İstanbul – IST SANAT.

În prima zi, oaspeții au vizitat orașul și zonele marginale, unde se derulează proiectele de integrare socială și îmbunătățire a condițiilor de locuire. În cea de-a doua zi, la Primăria Reșița a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat domnul Primar Ioan Popa, domnul Viceprimar Adrian Dacica, doamna Lidia Roșian și echipele GAL Reșița și Nevo Parudimos.

S-a discutat despre proiectele aflate în implementare și despre derularea de proiecte comune prin care să se obțină si alte finanțări.

Primarul Ioan Popa a prezentat proiectele derulate de municipalitate împreună cu ONG-urile din oraș și alți parteneri, în ceea ce privește incluziunea grupurilor vulnerabile și în special cele legate de proiectul de modernizare a zonei Mociur, ce include demolarea unui bloc aflat în stare de risc și modernizarea blocului numărul 2, a grădiniței și a infrastructurii rutiere din zonă.

Doamna TULİN HADİ a invitat Reșița să se alăture rețelei D40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani, inițiată de orașul Istanbul cu scopul de a dezvolta relațiile dintre comunitățile din zonă.

Nu știm încă dacă municipalitatea Reșițeană va da curs acestei invitații, dar cu siguranță vom afla într-un viitor apropiat.

Related Posts