Search
Close this search box.

Reșița se clasează în top 10 al eficienței administrative, alături de orașe mari precum Cluj-Napoca, Oradea, Iași sau Brașov

Reșița se clasează în top 10 al eficienței administrative, alături de orașe mari precum Cluj-Napoca, Oradea, Iași sau Brașov

Reșița, fostul oraș al metalurgiei, a reușit să se claseze în topul orașelor care se modernizează rapid, alături de orașe mari precum Cluj-Napoca, Oradea, Iași sau Brașov. Acest lucru a fost confirmat de un studiu realizat de experții Urbanized Hub, care au evaluat eficiența administrativă a orașelor din România.

Potrivit acestui studiu, Reșița se clasează în top 10 al eficienței administrative, alături de orașe mari precum Cluj-Napoca, Oradea, Iași sau Brașov. Reșița a obținut scoruri bune pe toate criteriile analizate, inclusiv rata de colectare a taxelor și impozitelor, rata de acces la serviciile publice și rata de satisfacție a cetățenilor cu serviciile publice.

Reșița se mișcă bine. Am ajuns alături de orașe mari, în topul orașelor care se modernizează rapid. Nu o spunem noi, o spun experții„, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Aceste rezultate sunt rezultatul unei administrații locale proactive, care a investit în dezvoltarea orașului și în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. În ultimii ani, în Reșița au fost realizate numeroase investiții în infrastructură, educație și sănătate.

Potențialul orașelor mici și mijlocii poate fii fructificat de o administrație proactivă care să atragă fonduri europene și investitori privați„, a declarat Grațian Mihăilescu, fondator Urbanized Hub.

Reșița a beneficiat în ultimii ani de o serie de investiții majore, inclusiv reabilitarea centrului civic, administrația reșițeană a emis autorizația pentru construirea unui nou spital, iar cei de la CEETRUS se apucă de construcția unui mall. De asemenea, orașul a atras o serie de investitori, în principal din domeniul IT și al energiei regenerabile.

În topul eficienței administrative elaborat de experții Urbanized Hub după datele Eurostat, orașele mici și mijlocii au reușit să se claseze în top 10 orașe, orașe precum Reșița, Buzău sau Turda au ajuns alături de Oradea, cunoscută deja pentru rezultatele bune din ultimii ani. Este încurajator să vezi orașe mici și mijlocii în acest top alături de Cluj, Iași, Brasov sau Constanța„, a mai spus Mihăilescu.

Succesul Reșiței în topul eficienței administrative este un exemplu pentru alte orașe mici și mijlocii din România. Aceste orașe au un potențial mare de dezvoltare, care poate fi valorificat prin investiții în infrastructură, educație și sănătate.